Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Aromaterápiás masszázs

 

Az aromaterápiás masszázs olyan masszázsmódszer, amelynek során növényi és virágkivonatok keverékével készített masszázsolajokat alkalmaznak. Az aromaterápiás masszázs alacsony tempójú és könnyű mozdulatokkal elvégzett masszázs.

Az aromaterápiás masszázs hatásának forrása, amelynek pihentető, tulajdonsága van, mind az alkalmazott kontaktus, mind a felhasznált olaj kémiai tulajdonságai révén.

Az aromaterápiás masszázs, más néven illóolajok, sokkal gyorsabban felmelegíti a bőr felszínét, és hozzájárul az intenzív izom- és ízületi fájdalmak, valamint a rossz keringési rendellenességek nagyon sikeres eredményeihez. Az aromás illóolajok kellemes illata pozitív hatással van az érzelmi testi szorongásra is.

A légzés aromaterápiás olajokkal enyhíthető, és az ember jobban érezheti magát nyugtatással és lelassítással. Az aromaterápiás masszázst gyakran előnyben részesítik maximális gyógyító tulajdonsága miatt. Az agyunkat folyamatosan jó módon stimulálják a különböző érzékszervek, például a szag és az érintés által küldött jelek.

Aromaterápiás masszázs történelem

Aromaterápiás masszázshoz használt olajok, gyökér, virág, levél stb. tiszta illóolajok, amelyek a Az aromaterápiás masszázs nagyon régi kezelési módszer. 

Gyökereit India és Kína civilizációira vezetik vissza. Az egyiptomiak aromaterápiás olajokat használtak balzsamozásban és rituálékban. Az aromaterápia később Egyiptomból a görög civilizációba került, és onnan terjedt el az egész világon.

Az ókorban az aromaterápiát megelőző gyógyszerrendszerként alkalmazták. A világ gyógyszeriparának kezdetével azonban ezt a folyamatot, amely a gyorsan növekvő és kész olcsó gyógyszerek következtében nehéz volt, idővel felhagytak, és az aromaterápia elvesztette jelentőségét.

A jelenlegi század elején Gattefosse orvos, francia vegyész véletlenül petróleumlámpával égette meg a kezét egy laboratóriumi kísérlet során, és rájött, hogy az akkori kezében lévő üvegből kiömlött levendulaolaj gyorsan meggyógyította a kezét. 

Későbbi kutatásai eredményeként megállapította, hogy az olajoknak erős antiszeptikus, csíraölő, gyógyító és gyors sejtregeneráló hatása van.

Kutatásainak eredményeként Gattefosse bebizonyította, hogy az aromás olajok a vérkeringés segítségével jutnak el a nyirokrendszerbe, és extra sejtszerű folyadékon keresztül gyógyítják meg őket.

Hogyan készül az aromaterápiás masszázs?

Az aromaterápiás masszázs során alkalmazott illóolajok célja, hogy az orron keresztüli lélegzéssel befolyásolják az orrlyukak idegrendszerét, elérjék az agy limbikus rendszerét, és ezáltal segítsék a szívverést, a vérnyomást, a stresszt, a memóriát, a légző- és immunrendszert.

A gyógynövények és virágok olajain alapuló aromaterápiás masszázs előnyökkel jár, valamint táplálja a bőrt, valamint gyógyító és relaxációs tulajdonságait. A klasszikus aromaterápiás masszázstechnikák során illóolajokat, például rozmaringolajat használnak szellemi és fizikai fáradtságra, eukaliptuszolajat pedig orrmelléküreg-gyulladás és megfázás ellen.

Az izom-, csont-, derék- és hátfájás, valamint az ízületi fájdalmak kezelésében az olajokat gyakran használják stressz okozta szorongás, nyugtalanság, nyugtalanság, migrén és fejfájás esetén is.

Az aromaterápiás masszázs, amely fontos helyet foglal el a nők egészségében, segít a menstruáció során jelentkező fájdalmak, a menstruáció előtt tapasztalt feszültségek és a PMS-nek nevezett feszültségek, valamint a túlzottan változó hormonok kezelésében egy bizonyos életkor után kezdődő menopauza időszakában.

Az aromaterápiás masszázs jótékony hatással van:

Izom-, csont- és ízületi problémák

- Derék- és hátfájás
- Ízületi gyulladások / reuma
- Sportsérülések, izom- és ízületi rendellenességek (ficamok, sérülések stb.)

Stresszel kapcsolatos problémák

- Stressz, szorongás, nyugtalanság, nyugtalanság, feszültség, álmatlanság
- Bőrpanaszok (bőrviszketés és kiütések, ekcéma stb.)
- Fejfájás és migrén

Bajok a terhességben

- képtelenség ellazulni
- derék- és hátfájás
- a lábak duzzanata

Nők egészsége

- Menstruációs problémák (fájdalmas menstruációs fájdalom, túlzott vérzés, menstruáció megszakadása stb.)
- PMS (premenstruációs feszültség, puffadás, nyugtalanság stb.)
- Menopauzával kapcsolatos problémák (hirtelen hormonális változás, szorongás, feszültség, puffadás stb. Okozta izzadás)

Egyéb betegségek

- Légzési problémák (asztma, hörghurut stb.)
- Keringési problémák (vérnyomás, szédülés stb.)
- Emésztési problémák (székrekedés, emésztési zavarok stb.)
- Fül, orr, torok (arcüreggyulladás, fülfájás stb.)
- Ez számos egészségügyi probléma, például a narancsbőr és a súlyproblémák kezelésében is segít.

Milyen előnyei vannak az aromaterápiás masszázsnak?

Míg a gyógynövényekkel és virágolajokkal alkalmazott aromaterápiás masszázs táplálja a bőrt, addig az illat gyógyító tulajdonságát alkalmazzák. A klasszikus masszázs technikával az egész testre felvitt aromaterápiás olajok előzetesen kiválaszthatók, és kívánt esetben keverékek készíthetők.

A rozmaring kivonat mentális és fizikai fáradtság esetén, az eukaliptuszolaj orrmelléküreg-gyulladásban és megfázásban jó lesz a felső légutak számára.
Az aromaterápia egy természetes terápiás módszer, amely támogatja az egészséget és a szépséget, ideértve az aromaterápiás masszázst, a légzést (ködöt), a borogatásokat, a fürdőket és más eszközöket a növényi illóolajok kémiai szerkezetének és energiájának felhasználásával. 

Az illóolajok koncentrált olajok, amelyeket aromás növényekből nyernek gőzzel és desztillációval.
Az aromás olajokat a bőr könnyen felszívja, ellentétben a testolajokkal, amelyeket gyakran használunk a mindennapi életben. Az aromás olajok, amelyek nagyon erős hatással bírnak, olyan olajok, amelyeket körültekintően kell használni.

Aromaterápiás masszázs szakértői alkalmazásokkal támogatást nyújt mind a fiziológiai, mind a stressz okozta érzelmi problémák megoldásához. Az aromaterápiás masszázst holisztikus megközelítéssel kezelik, ahol a test és az elme egészét értékelik.

Manapság gyakran használják a támogató terápiás módszereket, és elfogadott tény, hogy az aromaterápiás masszázsnak és az aromaterápiának fontos helye van.
A megelőző egészség a test megerősítésén alapuló tudomány, amely megvédi a testet a betegségektől. Az aromaterápiás masszázs előnyeinek kihasználása érdekében a személynek nem kell jelentős egészségügyi panasza lenni.

Az aromaterápiás masszázst gyakran használják a mai stresszes életmód megszabadulása, valamint az egészséges szellem, a test és az elme erejének visszaszerzése érdekében.
Minden aromás olajnak külön funkciója van. Míg egyes illóolajokat relaxációra használnak, mások vitalitást nyújtanak, segítve a méreganyagok eltávolítását a testből. 

Az aromaterápiás masszázs pihentető hatásból és az illóolajok gyógyító tulajdonságaiból áll.
A növényi illóolajokat az egész testre, beleértve az arcot és a hajat is, különféle aromaterápiás masszázs technikákkal alkalmazzák.

Mennyi ideig tart egy aromaterápiás masszázs?

Az aromaterápiás masszázs körülbelül 45-60 percet vesz igénybe. Mint minden masszázs technikánál, az aromaterápiás masszázs időtartama és alkalmazása a masszírozott terület szélességétől függően változik.

Kinek kellemetlen az aromaterápiás alkalmazás?

  • Az idősek és gyermekek adagolását soha nem szabad túlzásba vinni.
  • A 12 évesnél fiatalabb személyeknek az ajánlott adag felét kell beadni.
  • Az aromaterápiát soha nem ajánlják és nem hajtják végre illatallergiában szenvedőknek.
  • Ismeretes, hogy a terhes nők számára előnyös az olyan aromaterápiás masszázs, mint a relaxáció, a fájdalom csökkentése és az ödéma. Az aromaterápia alkalmazása előtt azonban javasoljuk, hogy forduljon orvosához.
  • Az allergiás reakciók vagy váratlan helyzetek megelőzése érdekében először bőrpróbát kell végezni terhes nők, gyermekek és idősek számára.
  • A nem diagnosztizált daganatokban szenvedő embereknek mindenféle masszázs előtt, beleértve az aromaterápiás masszázst is, konzultálniuk kell orvosukkal, és tájékoztatniuk kell a szakembert a témáról.
  • Terhesség alatt az aromaterápiás termékek használata előtt konzultálnia kell egy aromaterapeutával vagy orvossal. 
  • A tiszta illóolajokat hordozóolajban kell hígítani, és takarékosan és nagyon óvatosan kell használni.

A terhesség alatt kerülni kell az olyan aromás olajokat, mint a mirtusz, kakukkfű, majoránna, zsálya, rozmaring, jázmin, ciprus, boróka, citrom, menta, rózsa, fahéj, szegfűszeg és cédrusfaolaj.